EORNA
Healthy Workplaces for All Ages

Are you compliant with EU Sharps Directive ?

Together we can make the differenceMember of IFPNMember ofMember ofWeb partner
EORNA

Ansell werkt samen met EORNA voor de opleiding van Europese gezondheidswerkers over de Richtlijn voor de preventie van scherpe letselsAnsell werkt samen met EORNA voor de opleiding van Europese gezondheidswerkers over de Richtlijn voor de preventie van scherpe letsels
6 mei 2013, Brussel – Ansell, een internationale leider in beschermingsoplossingen, ontwikkelde een nieuwe opleidingsmodule, "De preventie van scherpe letsels in de gezondheidsomgeving", als ondersteuning van de Europese Richtlijn (2010/32/EU) tot uitvoering van de Kaderovereenkomst inzake de preventie van scherpe letsels in de gezondheidsbranche.

De richtlijn bepaalt dat alle lidstaten tegen 11 mei 2013 de nodige maatregelen moeten nemen om aan deze richtlijn te voldoen en dat inbreuken op deze voorschriften zullen worden bestraft. De nieuwe opleidingsmodule van Ansell helpt gezondheidswerkers om deze richtlijn na te leven met best practices voor bescherming tegen verwondingen door scherpe instrumenten en door het risico op blootstelling aan pathogenen in de bloedbaan te verminderen.

"Blootstelling aan pathogenen in de bloedbaan door percutane verwondingen is een van de ernstigste risico's die gezondheidswerkers elke dag tijdens hun werk lopen," verklaarde Peter Dobbelsteijn, SVP & Regional Director EMEA, Ansell. "Dit risico kan worden ingeperkt door toepassing van de EU-richtlijn, opleiding van de werknemers, heldere communicatie, het gebruik van gespecialiseerde voorzieningen en gerichte controles van de werkpraktijk. Ansell helpt het risico op dergelijke letsels te beperken door middel van hoogwaardige opleidingsinitiatieven, zoals deze nieuwe cursus, en technologisch geavanceerde oplossingen voor bescherming en preventie."

Ansell levert al heel lang inspanningen om de opleiding van gezondheidswerkers in Europa te verbeteren. De opleidingsmodule over letsels door scherpe instrumenten is de zevende cursus die wordt ontwikkeld en financieel gesteund door Ansell en erkend door EORNA ACE (Accreditation Council for Education), de onafhankelijke Europese organisatie voor de erkenning van opleidingen voor verpleegkundigen, in het kader van de European Operating Room Nurses Association (EORNA).

"Verpleegkundigen lopen de grootste risico's op verwondingen door scherpe instrumenten en naalden, omdat zij meestal de procedures uitvoeren waarbij deze gebruikt worden. De belangrijkste doelstelling van EORNA bestaat erin om gezondheidswerkers op te leiden om de zorgstandaard voor patiënten in de perioperatieve omgeving te verhogen en het welzijn van het personeel te verbeteren,” verklaarde Caroline Higgins, President, EORNA. "Wij werken met veel genoegen met Ansell samen om deze doelstelling te bereiken."

De nieuwe opleidingsmodule van Ansell zal beschikbaar zijn op www.ansell.eu en www.eorna.eu. Verpleegkundigen die deze door EORNA ACE goedgekeurde module volgen, verdienen 0,7 accreditatiepunten.

Een PDF van de opleidingsmodule downloaden kan op dit adres: http://www.ansell.com/education

Voor meer informatie:

Ansell Media Relations:
Liesbeth Lievens - EMEA Ansell
Tel: 00 32 2 5287482
liesbeth.lievens@ansell.com

Meer over Ansell

Ansell werkt samen met EORNA voor de opleiding van Europese gezondheidswerkers over de Richtlijn voor de preventie van scherpe letsels
Ansell is een internationale leider in superieure oplossingen voor gezondheids- en veiligheidsbescherming die het welzijn van mensen verhogen.

Het bedrijf heeft vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, de Caraïben, EMEA en Azië, telt meer dan 11.000 medewerkers en neemt wereldwijd een vooraanstaande positie in op de markt voor persoonlijke beschermingsmiddelen en medische handschoenen en in de sector van seksuele gezondheid en welzijn. Ansell is actief in vier belangrijke segmenten: Medical Solutions (Medische Oplossingen), Industrial Solutions (Industriële Oplossingen), Specialty Markets (Gespecialiseerde Markten) en Sexual Wellness (Seksueel Welzijn).

Informatie over Ansell en zijn producten vindt u op
www.ansell.comAnsell werkt samen met EORNA voor de opleiding van Europese gezondheidswerkers over de Richtlijn voor de preventie van scherpe letsels
zijn handelsmerken die eigendom zijn van Ansell Limited of een van zijn filialen.